Officiële opening speelplaats BuSO

 

 

Op woensdag 21 november 2018 opende het Koninklijk Instituut Woluwe officieel haar nieuwe speelplaats. De buitenruimte van deze school voor buitengewoon secundair onderwijs kreeg steun van project BuitenSpel van de VGC.

De speelplaats is voortaan een dynamische ruimte met de naam Rijki. Dit verwijst naar een omgeving die fantasie toelaat en naar de rijkdom die in de leerlingen zit. De speelplaats is aangepast aan het doelpubliek van de school. Zo geven de gecreëerde ruimten meer tastbaarheid en een plek voor slechtziende en blinde leerlingen.

Verschillende groene elementen werden aangebracht die het zicht van de aanwezige bakstenen breken. Een groen tapijt van kunstgras geeft een aangename ondergrond om te voetballen, volleyballen of basketballen. Met de stadionzitjes erbij zorgt dit meteen voor de juiste sfeer. Leerlingen kunnen ook plaats nemen op een troon die als opbergbox werkt. Hier kunnen de leerlingen allerlei spelmateriaal opbergen.

Er is zelfs een sjoelbak die de score auditief aangeeft. Centraal op de speelplaats staat twee tentenkoepels die dienen als overdekte speelplaats. De bloembakken en de tentzeilen zijn ook verlicht zodat de leerlingen van het internaat ook 's avonds gebruik kunnen maken van de speelplaats.

Rijki werd officieel geopend met een speech van Piet ketele, algemene directeur, mijnheer De Latte, kabinetsmedewerker van het ministerie van Begroting, Onderwijs, Vorming en Studentenzaken van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. En 3 leerlingen die ook hun ideeën over deze nieuwe speelplaats met iedereen wouden delen, samen met de kunstenaar/ontwerper, Sven, die zijn kunstzinnige ideeën over deze speelplaats heeft gegeven. Mijnheer De Latte van heeft op een bijzondere wijze het nieuwe speelplaatsconcept ingehuldigd. En natuurlijk sluitten we dan af met een receptie!

behoort tot  de Broeders van Liefde